Kwaliteit en persoonlijke service

Info@ronaldebbinge.nl

06 - 121 140 44

Een vijver kan een betoverende aanvulling zijn op elke tuin, maar het vraagt wel om consequent onderhoud. Het is cruciaal voor de zuurstofopname dat het oppervlak vrij blijft van vuil. Zorg er dus voor dat je regelmatig oppervlaktevuil verwijdert. Als je overweegt om meer vissen aan je vijver toe te voegen, zorg er dan voor dat ze eerst aan het vijverwater wennen. Dit doe je door ze samen met het water uit hun transportzak ongeveer een half uur in de vijver te laten drijven.

Daarnaast is het ook belangrijk om de waterkwaliteit regelmatig te controleren. Dit kan je doen door de pH-waarde, de hardheid en de nitraat- en fosfaatniveaus te meten. Als deze waarden niet optimaal zijn, kan dit leiden tot problemen voor de vissen en de planten in je vijver.

 

Broedseizoen voor vogels

Mei is een belangrijke maand voor veel vogelsoorten, omdat het hun broedseizoen is. Ze zijn druk bezig met het bouwen van nesten en het voeden van hun jongen. Voordat je vol enthousiasme de heggenschaar pakt, is het belangrijk om even goed rond te kijken. Zie je een nestje of hoor je het gekwetter van vogels? Dan is het beter om dat gedeelte over te slaan. Het is essentieel om respect te tonen voor de natuur en de vogels hun ruimte te geven tijdens deze belangrijke periode.