Kwaliteit en persoonlijke service

Info@ronaldebbinge.nl

06 - 121 140 44

De Oleander (Nerium Oleander) is een robuuste plant die temperaturen tot ongeveer -5°C kan weerstaan. Als hij tijdens de wintermaanden binnenshuis is gehouden, kan hij naar buiten worden verplaatst zodra de vorst voorbij is. Deze weelderige struik vertoont zijn pracht van juli tot september met bloemen in diverse kleuren, waaronder rood, roze, geel en wit. De Oleander gedijt het beste in zonnige omstandigheden met voldoende beschutting. Bovendien is deze plant niet alleen mooi, maar ook zeer onderhoudsvriendelijk, wat hem ideaal maakt voor zowel beginnende als ervaren tuiniers.

 

Fraaie borderplant

De Abelia grandiflora, een sierlijke plant die perfect is voor borders en tot 2 meter hoog kan groeien, kan ook dienen als een prachtige haag. Deze struik, die het hele jaar door groen blijft, heeft een lange bloeiperiode. De bloemen, hoewel bescheiden in grootte, verspreiden een aangename geur en bloeien van juli tot oktober. Bovendien is deze plant zeer onderhoudsvriendelijk en kan hij goed tegen droogte, waardoor hij een uitstekende keuze is voor elke tuin.

 

 

Vijftig liesje

Het Vlijtig liesje, ook bekend als Impatiens of Springzaad, is een zomerbloeier die slechts één seizoen leeft. Deze plant is gemakkelijk te onderhouden en komt in zowel enkelbloemige als dubbelbloemige varianten. De hele zomer door toont hij zijn uitbundige bloei in een scala aan kleuren, zelfs op plekken met veel schaduw. Na de bloeiperiode vormt de plant zaaddozen in de vorm van een koker. Deze ‘springen’ open bij de minste aanraking, waardoor de zaden verspreid worden. Dit unieke mechanisme heeft de plant zijn bijnaam ‘Springzaad’ gegeven. Het Vlijtig liesje is een prachtige aanvulling op elke tuin, met zijn levendige kleuren en interessante zaaddozen. Het is een ware traktatie voor het oog van begin zomer tot het einde van het seizoen.